Börjar se bra ut.

Fick en match i veckan mot en Dark Eldar Footdar som med hjälp av Webway portals planerar att springa över dig. Mycket nöjd med mitt spel, började och deployade rätt aggressivt för att kunna sätta press på hans unit med karaktärer som bär portalerna. Infiltrerade scoutsen 12" ifrån med tanken att avancera upp och blockera hans möjligheter att deploya vilket fungerade sådär men det kommer vi till.

Tur 1: Movar upp lite grann och börjar sen skjuta, blir överraskad av Harlequins Shadowseer som gör att majoriteten av min shooting inte har range. Logans unit lyckas dock döda halva uniten + Shadowseer. Scouts runnar för att blockera. Han deployar WWP på varsin sida om ett hus i mitten och assaultar scouts med sin Archon, dödar 4 och en till dör av Fearless då han fångar mig.

Tur 2: Backar med WG och avancerar mina ensamma TWC för att blockera deployment ur WWP. Skjuter ihjäl kvarvarande Harlequins + Haemonculus som lagt ut portal och dödar Archon i CC. DE reservar in Harlequins, Wyches, bikers och 3 Talosar! Harlequins assaultar en squad WG som jag movat upp för långt och dödar 3 utan egna förluster, Wyches chargar TWC och blir mosade och Talosar assaultar scouts och mina två blockande TWC. Wipar scouts och sätter varsitt wound på TWC men jag lyckas döda en Talos!

Tur 3: Står mest still men skjuter ihjäl den fria Talosen efter lite bekymmer. Assaultar Harlequins med TWC och min motståndare ger sig pga dåligt humör.

Slutsatser: Är nöjd med mitt spel, de missar jag gjorde hade mer med att jag inte kan DE så bra och inte hade tänkt igenom vad deras regler egentligen innebär. Visste inte Harlequins hade rangeskyddet och hade kunnat få betala för mina blockande units om jag efter lite otur haft 3 Talosar med FNP framför mina linjer i tur 3. Får inte offra units mot DE på samma sätt som vanligt iom deras pain tokens. Annars funkade det bra men den avbrutna matchen gör större slutsatser omöjliga.

Är dock tveksam till min motståndares armé. Kul med fottrupper men kort om shooting och gillar inte full reserve, för mycket slump. Sen är inte DE nog tåliga för att klara en rond shooting vilket gör att man kan ta dem i delar. I slutet av tur 2 fanns 0 DE-modeller på brädet, i slutet av min tur 3 hade det antagligen funnits 1. Det håller inte.

RSS 2.0