Total devastation

Missade målet den här veckan, mått lite risigt men fick iaf en match mot BT.

Scenario: Pitched battle med 2 objektiv och KP.

Fick för en gångs skull börja och ställde upp i tre grupper om två så att jag kunde hota båda objektiven och ha två units i reserv som kunde gå åt vardera hållet. Stefan la tyngden på min vänstra sida med några lockbeten i högra hörnet.

Runda 1: Droppar i högra hörnet för att ta ut lockbetena och sedan kunna ta upp en bra position i en ruin, avancerar mot centrum och skjuter. Får bra resultat med 1 Pred, 1 speeder och 2 Rhinos antingen sprängda eller suppressade. Stefan försöker blocka de droppade med en speederoch dödar några strömarines. Avancerar också upp en bit.

Runda 2: Fortsätter skjuta, Logan och Njal avancerar inåt och smashar en speeder på vägen, övrig shooting spränger en Pred. Högra sidan är nu i ett fast grepp. Stefan avancerar igen, skjuter några strömarines och gör ett katastrofalt misstag då han missbedömer avstånd och lämnar EC + squad utanför assault range och utan cover.

Runda 3: Rensar upp högra sidan, Stefan har nu inga modeller på den sidan. Skjuter sönder Vindicator, speeder, marine squad och ECs squad, lämnar den med 1 marine + EC på 1 W. Assaultar med LW och spränger Marshals Rhino och avslutar en marine squad. Marshals squad missar Pinning! EC assaultar och wiper en enhet WG. Jag håller ett objektiv. Vi avslutar matchen då även med de styrkor han har i DP är oddsen goda att han blir wiped i tur 4. Slutresultatet skulle blivit 18-2 eller 19-1. Oerhört svårt att ta 20-0 i detta scenario då det nästan är omöjligt at hålla båda objektiven i tur 3.

Slutsatser: LF med LC är måhända dyra men tycker de har varit värda varje gång. Ger mig en chans mot AV13+ utan att måsta droppa jättenära. Kommer också att droppa lite längre ifrån om inte motståndaren presenterar en svag flank. MM behöver inte två tärningar mot annat än AV14, S8 och AP1 tar ut det mesta ändå. Gör också att de förhoppningsvis lever lite längre och kan jag hålla den uniten på brädet mer än 2 runder ser det mycket bra ut. Ingen man of the match då allt fungerade och inget stack ut.

SW         3-1-0
Ogres     0-0-1

Mycket spel

Mitt novemberlöfte står sig och jag har faktiskt fått mig 3 matcher den här veckan.

Match 1: Mot Black Templars. Inte så mycket att säga om matchen, ett objektiv på vardera sida och KP. Bestämde mig tidigt för att fokusera på ett objektiv och döda så mycket jag kunde vilket fungerade, 14-6 till mig. Hade kanske kunnt få en större vinst men hade då riskerat mer så tror jag valde rätt.

Match 2: Tyranider. Tyranider anses ju vara en av de svagaste listorna men demonstrerar också väldigt tydligt att med rätt matchup så kan man dominera. Deras svaghet är usel long range anti-tank men iom att jag inte har några fordon så kan de ju utnyttja all sin styrka vilket har gjort att jag har ett losing record mot dem, de är helt enkelt för hårda i CC. Men är ändå ganska nöjd med denna match. Min motståndare spelade en all drop-lista med massor av S6 shooting, Doom of Malantai och 2 stora enheter Genestealers som primärt CC-hot. Scenariot blev Spearhead med 5 objektiv vilket inte gynnade mig då jag blir väldigt ihopträngd. Gjorde ett misstag i att jag inte reservade allt vilket gjorde att han snabbt kunde skjuta sönder mycket av min armé. Bet dock tillbaka hårt i början men efter att Logan och Njal blivit ihjälskutna på en runda tvingades jag spela för draw vilket lyckades. Han höll 2 objektiv, jag 1 men hade tagit mer KP så resultatet blev en draw. Man of the match var nog faktiskt listan den här gången då KP-missions har visat sig oerhört fördelaktiga för mig.

Match 3: Fantasy battle mot Dark Elves. Ograrna fick till slut komma ut mot Hombes Dark elves. Spelar en ganska blandad lista med hyfsad shooting och han spelade en primärt CC-lista med en Cold one buss. Hotade på en flank och sköt med resten vilket funkade väldigt bra. Hade dock gjort lite missar i deployment som jag led av, nästa gång kommer Maneaters användas mycket mer aggressivt. Slutade med en förlust med ca 450p vilket jag är mycket nöjd med då jag är ovan med ogres och Hombe är en mycket bättre spelare än jag. Ska dock göra några förändringar, stoppa in en lvl4 och mer Leadbelchers så får vi se hur det går på nästa försök.

Har iaf bestämt mig för att låsa in listan till Fanatic. Tror inte jag kan tweaka den så mycket mer så nu är det övning som gäller. Ska också försöka få mer Fantasy-matcher. Var riktigt kul även om jag är jättekass numera.

SW      3-1-0
Ogres  0-0-1

Novemberlöfte

Varit en aktiv spelvecka, fått två matcher mot BT och DE. Körde min nya lista utan TWC och so far väldigt nöjd med dess prestationer. Lite långsam vilket orsakar problem i objektivmatcher då jag kan ha svårt att hinna fram men istället extremt stabil och stryktålig och immun mot suppression. Att lägga till en enhet WG till har också gjort att jag kan offra en unit utan att vara i trubbel vilket har öppnat upp för lite trevliga taktiska finesser.

Första matchen var mot BT med en CC-lista med 2 droppande Dreads och 2 starka CC-enheter. Spelade alldeles för aggressivt och slarvigt men hade lite tur vilket gjorde att Logan och Njal överlevde och kunde skörda offer i hans bakplan. Vinst med 16-4. Matchvinnare måste nog sägas vara Njal och LW som as usual släntrade omkring och slog ihjäl saker och var odödliga.

Match 2 var mot DE, en ovanlig all foot WWP-lista. Såna listor ska jag normalt besegra då jag har bättre shooting än dem men MC kan bli jobbiga. Här var det dock inga större problem. LW delayade och skadade Talosar, en av dem drev tom Vect på flykt. Resten av armén sköt och han hade ingen bra kontring mot en unsuppressable lista med bra CC och bra range. Logan och Njal dog pga att jag blev girig och avancerade med dem istället för att joina en unit och skydda dem men vid det laget var matchen redan avgjord. Vinst 14-6. Matchvinnare var definitivt LW. De stoppade upp hela hans avancemang och gav resten av armén tid att skjuta sönder dem.

Hade två roliga matcher som dock gjorde att jag fick blodad tand inför vårens turneringar. Till nästa FF vill jag vara top 10 och därför måste jag träna. Så from nu ska jag se till att få minst 2 matcher i veckan mot så blandat motstånd jag kan i hopp om att till våren kunna vara med och kämpa på toppborden.

(Nya) SW 2-0-0

RSS 2.0