Fanatiska framgångar

Länge sen jag skrev senast men har inte haft något sug alls. Spelade några strömatcher med blandat resultat innan jag för två veckor sen for ner till Umeå på Fantasia Fanatic XX.  For ner med mer eller mindre samma lista som förra gången och utan några större förväntningar. Föreningen hade tyvärr flera tunga avhopp precis innan så det slutade med att det bara blev jag, Lumba, Jocke och Lithén som for. Förväntar mig skärpning från de andra till nästa år. Vårens turnering är 28-29 april, se till att boka det!

Listan jag körde var:
Logan
Njal
2xLone Wolf      TDA, SS, CF
5xScouts           Melta
5x5 WG             CML, CM, SB
3x1 TWC           SS, WC
5xLF                 4xMM, DP

Vi var självklart sena, något som tydligen är standard med Kåge-folket. Inte en bra början. Snackade lite taktik och liknande i bilen medan Lithén korrigerade sin illegala lista. Kom iaf till slut fram och signade in.

Match 1 vs Robin Mattas
Lottades mot Daemons vilket oroade då jag aldrig spelat mot dem och Jim fick en redig omgång senast. Blev lugnare då jag tittade genom motståndarens lista och insåg att han spelade en temad Slaanesh utan vare sig Flamers eller Bloodcrushers. Hans lista var 2 greater demons, 3 units demonetter, 3 units fiends och 3 demon princes. Vinner slaget om vem som väljer sida och låter honom börja. Jag deployar ganska spritt med fokus på vänster flank för at kunna täcka upp. Han droppar alla sina tunga enheter i första vågen men lyckas inte skjuta ut något att prata om. I min tur dödar jag en greater demon, en demon prince och skjuter ner en annan på 1 wound. Matchen är mer eller mindre över efter det och vid matchens slut har jag kvar ~75% av min armé medan han har kvar 2 fiends. Vinst 18-2 till mig.

Match 2 vs Hans Rundqvist
Möter nu Chaos space marines som jag heller aldrig mött! De sägs inte vara så bra men ändå orolig. Han spelar Kharn, Demon prince, Dreadnought, 3 units Berzerkers i Rhinos, 2 units summoned demons, Vindicator, Defiler, Land Raider och en greater demon. Förlorar rolloffen och han väljer att börja. Spearhead deployment så reservar en del och sprider ut resten i min deployment i det cover som finns. Han deployar rätt aggressivt med Kharn och Berzerkers och förankrar sin vänstra flank med Defilern. Tur 1 så avancerar han och lyckas skjuta en enhet WG av brädet med Defilern, lite andra smärre förluster i andra units. Jag landar Logan bredvid hans Defiler men lyckas bara immobilisera den. Runda 2 chargar Kharn och company in mot mitt centrum men fastnar på en LW, han screenar mina LF med en Rhino och småskjuter lite. Min tur så spränger jag Defilern och wipar Kharn och hans gäng med LW + TWC. Från tur 3 och framåt så är matchen ganska tydligt i mitt grepp men gör nu ett misstag som kostar en del BP. Jag underskattar hur farlig hans demon prince är och den lyckas nästan på egen hand vända matchen då den dödar 2 units WG, min LW, 1 TWC och ser till att istället för att ta 4 objektiv lyckas jag bara ta 2. Tar dock ändå en klar vinst med 14-6 men borde nått iaf 18-2.

Match 3 vs Daniel Hesselberg
Blood Angels. Han spelar Mephiston, 2x Furioso dreads, 5x5 ASM i Rhinos/Razorbacks, 3xTyphoons och 2xStormraven. Setupen är en modifierad Dawn of War och jag förlorar matchen redan i första slaget. Han tvingar mig att börja och reservar allt. Jag tvingas sprida mig över brädet pga lite cover vilket ger honom möjlighet att avancera på min högra flank och attackera mig i delar. Har lite otur då jag inte lyckas stoppa hans Stormravens trots mycket skytte men resultatet är aldrig under diskussion. Hans Furiosos tuggar upp hela min högra flank och att jag lyckas ta ut lite på slutet med en LW gör inte mer än snyggar till siffrorna. Förlust 4-16.

Match 4 vs Ola Örnberg
Imperial guard, bara spelat en match mot dem tidigare och det var på vårens FF. Han spelar en massa snubbar till fots, Manticore, 2xHydra, Vendetta, Hellhound, Leman Russ, 3xChimera, 2xSentinel. Jag får börja och min motståndare gör ett gigantiskt misstag. För att skydda sina tanks från mina LF så väljer han att reservea allt. Detta ger mig dock 2 ronder att flytta alla mina CC-trupper över brädet vilket gör att jag i ronda 3 kan assaulta över hela brädet och ta ut hans armé i delar. Matchen slutar med att jag har kontroll över hela brädet och en tur till skulle nog resulterat i en wipe, vinst 15-5.

Match 5 vs Tomas Sandström (tror jag)
Space marines, det här vet jag iaf hur jag ska spela mot. Librarian, 2xRifleman dread, 8xassault terminatos i LR, 4x5 tacticals i Rhino/Razorback, 3xTyphoon, 2xPred. Bra spelare med bra lista men jag spelar som i trans. Deployar med fokus på vänster sida vid mitt objektiv där jag har cover av ett litet hus, landar LF snett framför huset på vänster sida. Avancerar med LW/TWC som distractions vilket fungerar då de drar bort hans terminators från mitt centrum och ger Logans gäng chans att gnaga sig in från sidan. Är en hård match men han har lite tur då matchen tar slut efter runda 5 då han endast har kvar spillror av sin armé (som dock håller sitt objektiv) medan jag har kvar 4 oskadda enheter WG som tyvärr blev tvungna att skjuta ut hans terminators då jag var orolig för att det skulle bli en runda till. Vinner efter sammanräkning med 12-8 men hade matchen i mitt grepp. En sämre motståndare hade nog blivit wiped.

Hade mycket trevligt med trevliga motståndare och roliga scenarion. Lite smärre issues med reskamraterna som hade lite andra förväntningar på resan än jag men det är lätt att korrigera inför nästa. Slutresultat var plats 16 av 94 vilket jag är supernöjd med men ska nog uppdatera listan inför nästa FF. Satte mig ner och utvärderade och har kommit fram till att TWC nog inte får vara med. De är utan tvivel bra och ett hot som motståndaren måste hantera men de är lite för lätta att döda då 3+ och 2 wounds snabbt faller mot auto-cannons och liknande. Några som istället överpresterade var LW, de var ovärderliga i varje match så ska nog köra med 3 nästa gång då scoutsen inte gjorde mycket. Endast i sista matchen hade de nån större effekt och inte ens då var det avgörande. De kommer in, dödar i bästa fall något och sen dör de. Tror att man antingen ska köra 10 eller lämna dem hemma.

RSS 2.0