Total devastation

Missade målet den här veckan, mått lite risigt men fick iaf en match mot BT.

Scenario: Pitched battle med 2 objektiv och KP.

Fick för en gångs skull börja och ställde upp i tre grupper om två så att jag kunde hota båda objektiven och ha två units i reserv som kunde gå åt vardera hållet. Stefan la tyngden på min vänstra sida med några lockbeten i högra hörnet.

Runda 1: Droppar i högra hörnet för att ta ut lockbetena och sedan kunna ta upp en bra position i en ruin, avancerar mot centrum och skjuter. Får bra resultat med 1 Pred, 1 speeder och 2 Rhinos antingen sprängda eller suppressade. Stefan försöker blocka de droppade med en speederoch dödar några strömarines. Avancerar också upp en bit.

Runda 2: Fortsätter skjuta, Logan och Njal avancerar inåt och smashar en speeder på vägen, övrig shooting spränger en Pred. Högra sidan är nu i ett fast grepp. Stefan avancerar igen, skjuter några strömarines och gör ett katastrofalt misstag då han missbedömer avstånd och lämnar EC + squad utanför assault range och utan cover.

Runda 3: Rensar upp högra sidan, Stefan har nu inga modeller på den sidan. Skjuter sönder Vindicator, speeder, marine squad och ECs squad, lämnar den med 1 marine + EC på 1 W. Assaultar med LW och spränger Marshals Rhino och avslutar en marine squad. Marshals squad missar Pinning! EC assaultar och wiper en enhet WG. Jag håller ett objektiv. Vi avslutar matchen då även med de styrkor han har i DP är oddsen goda att han blir wiped i tur 4. Slutresultatet skulle blivit 18-2 eller 19-1. Oerhört svårt att ta 20-0 i detta scenario då det nästan är omöjligt at hålla båda objektiven i tur 3.

Slutsatser: LF med LC är måhända dyra men tycker de har varit värda varje gång. Ger mig en chans mot AV13+ utan att måsta droppa jättenära. Kommer också att droppa lite längre ifrån om inte motståndaren presenterar en svag flank. MM behöver inte två tärningar mot annat än AV14, S8 och AP1 tar ut det mesta ändå. Gör också att de förhoppningsvis lever lite längre och kan jag hålla den uniten på brädet mer än 2 runder ser det mycket bra ut. Ingen man of the match då allt fungerade och inget stack ut.

SW         3-1-0
Ogres     0-0-1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0