Mer dakka

Har fått mig två matcher sen senast, mot Eldar och Dark Eldar. Eldar var en ganska klassisk S6 shooting lista som jag mötte i en omgång Annihilation. Motspelaren är rätt ny men skötte sig väl. Han deployade med en refused flank som minskade mängden eld jag kunde få iväg och orsakade ganska kraftiga förluster med sin shooting. Jag hade dock rätt tur med tärningarna och när jag väl nådde fram så tuggade jag upp hans lista rätt snabbt. Han gav sig i slutet av tur 5 då min seger var tydlig. Vi räknade inte ihop men tror inte han förlorade med så mycket som han fruktade. Han hade orsakat rätt massiva förluster på mig också. Skulle kanske fått en 15-5 eller 14-6 om vi fortsatt. Började efter denna match fundera på om jag skulle ta ut RP för att få in mer TWC men bestämde mig inte.

Match 2 var också Annihilation, mot DE och en mer erfaren motståndare. Hans lista var också en ganska klassisk lista med Venoms, Raiders/Ravagers och en överraskning i form av en Voidraven bomber. Hade inte mött den förr och underskattade den å det grövsta. Som marine måste man ta ut den omedelbart då dess Disintegrators tuggar upp ens trupper i rask takt.

Inledde matchen med ett rätt massivt misstag. Tänkte att iom att det är Night fight så kunde det vara värt att vara tvåa så jag kunde se hans deployment, detta misslyckades dock iom att han inte får sätta ut något då allt är i båtar. Det gjorde också att han fick skjuta först då allt kom in på brädet tur 1. Skulle såklart istället ställt upp rätt långt bak för att minska elden och dels fått bättre cover och också den första ostörda ronden shooting. Hans första tur var ganska vanlig men min var helt misslyckad. Lyckades endast få ner en Raider och en Venom och from tur 2 åt hans shooting sig igenom min armé. Tur 3 och framåt försökte jag bara rädda lite grann men detta misslyckades. Blev wiped i tur 5 och vid sammanräkning hade jag förlorat 1-19.

Slutsatser: Har för lite shooting mot bra shooting-listor. TWC är både coola och bra men i min lista gör bristen på support att de reduceras till distractions och bullet shields. Det är de för dyra för. Kan inte suppressa nog mål i dagsläget, 8 targets/tur räcker inte. Trodde jag ville ha Stormcaller men kastar den nästan aldrig. Blir därför Tempest wrath from nu då jag behöver nåt sätt att bromsa ner motståndaren lite.

Så med dessa tankar har jag gjort ny lista som jag ska testa:
Logan Grimnar
RP                               Chooser, LL, Tempest Wrath, Saga of the Beastslayer
10xScouts                    Melta, MoW
5xScouts                      Melta
5xWG                          2xSB, CM, Termi med CML
5xWG                          2xSB, CM, Termi med CML
5xWG                          SB, CM, Termi med CML
5xWG                          SB, CM, Termi med CML
5xWG                          SB, CM, Termi med CML
5xWG                          SB, CM, CM+PF, Termi med CML
5xLF                            4xLC
6xLF                            5xML
6xLF                            5xML

Förlorar mina countercharge units som dock inte kännts som att de gjort så mycket. Lägger till 10 missiler och möjligheten att suppressa 4 mål till. Logan joinar LF med LC, tills det är läge att avancera med WG, RP joinar LF med ML om det inte behövs TW eller kontring. Finns självklart svagheter, kommer få svårt om det kommer Hammernators eller liknande CC-specialister men det problemet hade jag förr också. Kan ge den andre scout uniten en WG genom att ta bort en scout men vill inte modella en med CM+PF. Får se hur jag gör efter tester.

Kommentarer
Postat av: Jimmy

Bra match ändå så att man får känn på hur listan ter sig. Jag tycker du gör helt rätt i att skrota vargarna då vi vet att skytte är mer effektivt än CC. Nu kanske jag presenterade rätt mycket mer än genomsnittet jag vet inte, men trots deras T5 och 2 wounds så faller dom rätt snabbt mot kulor.



Long fangs å andra sidan är ju spelets mest vansinniga enhet. Gillar dom skarpt så tycker du gör helt rätt i att stoppa in två sådana enhet till och behålla Laskillarna för att köra lite tankhunter kanske med dom i tur 1-2?



Jag blev ärligt lite shockad när jag insåg att du bara hade en enhet LF i armén. Lättad kanske är ordet jag söker visserligen.



Sen var det Razorwing Jetfighter jag spelade med. Voidraven Bomber har ingen möjlighet att byta ut sina Void lances mot disintigrators. Men jag kommer behålla min Razorwing som den är. Jag har nog met anti tank och i dom situationer när allting sitter i bilar är det bara att reserva fanskapet så har det targets redo när den kommer in.



Men nästa match måste jag nästan få prova Helliontokeriet och det andra, om du nu inte vill ha en retur först med den nya versionen?

2011-09-02 @ 22:06:02
URL: http://teknistmajjan.wordpress.com
Postat av: stefan

nya listan ser mkt mer shooty ut. MEN jag tycker du borde lägga in enn drop pod för en av dina WG units. visst du kommer ner tur 1så ingen överraskning där men du får en unit som kan direkt claima ett objektiv. du kan tvinga motståndarn dela upp sig för att få ut den. du är inte så mobil och när vissa senarion ger pts i tur 3 är det enda chansen för dig att knipa dom biktiga poängen

2011-09-04 @ 12:14:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0